Milli Eğitim Bakanlığı ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı iş birliğiyle Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen, “Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı” geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.
Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonunda yapılan programa Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, Genel Sekreter Mehmet Ali Özkan, konuk rektörler, dekanlar, müdürler, daire başkanları, akademisyenler, Milli Eğitim Bakanlığı ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program tanıtım videolarının gösterimi ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu, dilin önemine işaret etti. Dilin sadece bir iletişim aracı olmadığının altını çizen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, dilin aynı zamanda bir kültür taşıyıcısı olduğunu anlattı.
Dilin aynı zamanda birleştirici bir unsur olduğuna da işaret eden Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu, kültür unsurlarının dil aracılığıyla nesilden nesile aktarıldığının altını çizdi. Eğitimin her aşamasında dilin doğru öğretilmesi gerektiğine işaret eden Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, konuşmasında Türkiye 100 Yılı Maarif Modelini hakkında bilgiler verdi.
Eğitim ve kalkınma arasında çok güçlü bir bağ olduğunu belirten Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, bireylerin eğitim seviyelerinin arttıkça ülkelerin kalkınma seviyesinin de yükseldiğini belirterek konuşmasını tamamladı.
Açılışta konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ise, “Cumhuriyetimizin en eski eğitim kurumlarından biri olan dev çınarımız Gazi Üniversitesine hoş geldiniz. Gazi Üniversitesi olarak topluma liderlik yapabilecek millî, manevi, kültürel ve insani değerlere saygılı bireyler yetiştirmeyi, araştırmalarla bilgiyi üretip paylaşarak toplumsal hayata katmayı, hayat boyu eğitim ve gelişim sürecine katkıda bulunmayı amaç edinmekteyiz” dedi.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, şöyle devam etti: “Yetişmiş akademik kadromuz ve başarılı öğrenci yapımızla kuruluş amaçlarımıza uygun şekilde eğitim öğretim faaliyetlerimizi, bilimsel ve akademik çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. En büyük gayemiz, bilimsel gelişmelere katkı sağlayan disiplinler arası bir yaklaşımla beşerî ve ekonomik katma değere dönüşebilen bireyler yetiştirmek ve bunun yanında sürekli iyileştirmeye dayalı aktif öğrenme anlayışını benimseyerek hem kişisel hem toplumsal gelişimi destekleyen bir eğitim ve öğretim ortamı oluşturmaktır. Millî Eğitim Bakanlığının danışma kurulu olan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığıyla imzalamış olduğumuz iş birliği protokolü çerçevesinde Türkçe ve dil eğitiminde teknolojik gelişmelerden faydalanan, yeni fikirler üreten öğretmenler ve akademisyenlerin çalışmalarının yer aldığı bu konferansa ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.”
Konferansın Mimar Kemaleddin Salonu ve Gazi Eğitim Fakültesi Hersek binamızdaki beş salonunda gerçekleştirileceği bilgisini veren Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını şöyle tamamladı: “Dil Eğitiminde Ölçme ve Değerlendirme konulu ilk panel ve diğer 2 panel yine Mimar Kemaleddin salonumuzda, bildiri sunumları ve atölye çalışmaları Gazi Eğitim Fakültemizin Hersek binasında yapılacaktır. Türkçe eğitimi alanında öğrenim gören 4 öğrencimizin de yer aldığı poster sunumları Rektörlük binamızın önündeki havuz başında olacaktır. Dil eğitimi, Türkçenin ana dili olarak öğretimi, yabancı dil olarak öğretimi konusunda gerek Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki iyi uygulama örnekleriyle gerekse yaptığı akademik çalışmalarla Konferansa katkı sunan tüm katılımcıları tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”
Açılışta söz alan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, eğitim sistemimizdeki iyi uygulamaları diğer meslektaşlarına sunmak için bu programın düzenlendiği bilgisini verdi.
Türkiye’nin dil eğitimi konusunda çok hassas davrandığını anlatan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, Türkçe dışındaki dillerin öğretimi için de çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlının yaptığı çalışmalara da konuşmasında işaret eden Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, konferansta 462 iyi uygulama başvurusu aldıklarını söyledi. Bunlardan 120’sine konferansta yer vereceklerini dile getiren Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
Program, düzenlenen oturumların ardından 24 Mayıs Cuma günü sona erecek.
Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Türkiye-Umman Bilgi Diyaloğu Sempozyumu’na Katıldı
“Erasmus+ KA171 Proje Yazım Eğitimi ve Başarılı Projeler Deneyim Paylaşımı” Gerçekleştirildi
Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Görüşmeler Gerçekleştirdi
İş Sağlığı ve Güvenliği Üst Kurul Toplantısı Yapıldı
Gazi Üniversitesi Akademisyenler ve İdari Personel Türk Sanat Müziği Korosu Müzik Ziyafeti Sundu
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.